Hogyan növeli a tesztoszteront természetesen?

Hogyan növeli a tesztoszteront természetesen?

A tesztoszteron a legfontosabb férfi nemi hormon. Természetes, hogy a tesztoszteron szintek egyén korszakként csökkennek, de vannak olyan lépések, amelyeket a folyamat lassú és talán megfordíthat.

A tesztoszteron elengedhetetlen az ember általános egészségéhez és jólétéhez. Az alacsony tesztoszteronszint kedvezőtlenül befolyásolhatja a test összetételét, és az emberek öregedésével a csökkentett tesztoszteronszintek súlygyarapodást is okozhatnak.

A tesztoszteron alacsony szintje szintén befolyásolja a szexuális funkciót, csökkentett nemi vágyat, kevesebb erekciót és meddőséget okozva.

A tesztoszteron fenntartásának természetes módjai

Egy nemrégiben elvégzett, 19 és 39 éves korú férfiak, akik egészséges súlyúak, a normál tesztoszteron szintek 264 és 916 nanogram között mozognak. deciliter (ng/dl).

A gyógyszergyártók olyan termékeket népszerűsítenek, amelyek állítólag növelik a tesztoszteront, és bár ezek segíthetnek egyes embereknek, lelassíthatják a test képességét is, hogy természetesen előállítsák a tesztoszteront.

Ezek a gyógyszerek sem kockázatok nélkül.

A 2016. évi tanulmány megjegyezte, hogy a tesztoszteronpótló termékek hosszú távú felhasználásának előnyei és biztonsága nem ismert.

A tesztoszteron szint javításának legjobb módja az, ha olyan életmód-szokásokat alkalmaz, amelyek javíthatják az egészséget és a jólétet.

1. Elegendő alvás

Az alváshiány hátrányosan befolyásolhatja a hormonok és vegyi anyagok szintjét, amelynek a testnek helyesen kell működnie, beleértve a tesztoszteront is.

A Chicagói Egyetemen egy tanulmány megállapította, hogy a tesztoszteron szintek csökkenhetnek olyan férfiakban, akik nem alszanak eleget.

Tíz egészséges férfi, körülbelül 24 éves korában, 1 hetet töltött éjszaka 8 órán keresztül, otthon, majd a következő 11 éjszakát laboratóriumban töltötték. Éjszaka 10 órán át aludtak 3 éjszakánként, majd 8 éjszakai korlátozott alvást követnek, amikor mindössze 5 órán át aludtak. Az orvosok az utolsó este 15-30 percenként ellenőrizték a vérüket, amikor 10 órát aludtak, valamint az alváskorlátozással.

A kutatók azt találták, hogy csak egy hetes korlátozott alvás után a nappali tesztoszteron szint akár 15 % -kal csökkent. Ezzel szemben a normál öregedés azt látja, hogy a tesztoszteron évente mindössze 1-2 százalék.

Az alvás prioritássá tétele elősegítheti a tesztoszteron szint fenntartását. Az embereknek arra kell törekedniük, hogy minden este legalább 7-8 órát aludjanak. Bárki, akinek problémái vannak a jó minőségű alvás rendszeresen, beszéljenek orvosukkal.

2. A kiegyensúlyozott étrend fenntartása

A kutatás már régóta kimutatta, hogy a kút étkezése elengedhetetlen a tesztoszteron szintek és az általános egészség fenntartásához. A Journal of Neuroinflammation egyik jelentése szerint az alacsony tesztoszteronszint és a túlsúlyos betegség különféle gyulladásos állapotokhoz és károsodott neurológiai funkciókhoz járhat.

További kutatások azt mutatták, hogy a túlélési és yo-yo diétás megszakította a hormonszintet. Ez a hatás leginkább nyilvánvaló a nagyon aktív sportolókban és emberekben.

A legjobb étrend azok, amelyek többnyire egész ételeket tartalmaznak, és egészséges egyensúlyt kínálnak a zsírok, a szénhidrátok és a fehérjék között. Az egészséges és tápláló étrend étkezése a test minden hormonszintjét kiegyensúlyozottan tarthatja, és elősegítheti az optimális hosszú távú egészséget.

3. Fogyás

A kutatások kimutatták, hogy a nagyobb súlyt hordozó férfiak alacsonyabb tesztoszteronszintet mutatnak. A Clinical Endocrinology folyóiratban szereplő egyik tanulmány arról számolt be, hogy néhány 14 és 20 év közötti elhízott férfiak 50 % -kal kevesebb tesztoszteronnal rendelkeznek, mint azok, akik nem túlsúlyosak.

4. Legyen aktív

Egy tanulmány az European Journal of Applied Physiology -ban azt találta, hogy minél aktívabb az egyén, annál több tesztoszteron lesz.

Egy másik tanulmány azt sugallta, hogy a fizikai aktivitás növelése sokkal előnyösebb, mint a súlycsökkenés a tesztoszteron szint javításához.

Ugyanakkor jó ötlet, hogy ne tedd túl, mivel a magasabb testmozgás alacsony tesztoszteront okozhat.

Valójában ugyanaz a tanulmány megállapította, hogy a távolsági futók alacsony tesztoszteronszintet tapasztalhatnak. A kutatók azt gondolják, hogy ennek oka lehet a nem megfelelő energia és a nem megfelelő táplálkozás.

5. A stresszcsökkentés

A hosszú távú és krónikus stressz veszélyes, és a testben számos problémához vezethet.

A stressz megemeli a hormon kortizolt, amely felelős a különféle folyamatok kezeléséért, ideértve az immunválaszt és az anyagcserét.

Az emelkedett kortizol negatívan befolyásolja a tesztoszteront. Egy 2016 -os tanulmány megállapította, hogy a stresszes események hozzájárultak a férfiak tesztoszteron szintjének szokatlan változásaihoz.

A záróvizsgálatuk előtti 2 hónapban 58 férfi és női orvostanhallgató töltötte ki kérdőíveket, és nyálmintákat adott a vizsgastressz alatt.

A vizsgálatban szereplő férfiak szignifikáns növekedést mutattak a nyál -tesztoszteron vizsgálati stressz alatt, míg a nők lényegesen csökkentették a tesztoszteron szintet.

A kutatók azt sugallják, hogy a stresszválasz a férfiak tanulmányában agressziót, érzelmi gátlást és kérődzést eredményezett, és ez megmagyarázhatja a nemek különbségeit.

6. Vitaminok és kiegészítők

A Journal of Hormone and Metabolic Research -ben közzétett egy tanulmány kimutatta, hogy a D -vitamin -kiegészítők szedése kijavíthatja a hiányosságot, és hozzájárulhat a megnövekedett tesztoszteron szinthez.

Legalább 15 perces közvetlen napsütés megszerzése minden nap megőrizheti a D -vitamin szintjét is. A magas D -vitamin -források közé tartozik a lazac és más zsíros halak, vagy a dúsított tej- és gabonapermékek.

A DHEA egy hormon, amely elősegíti a testösszetétel befolyásoló tesztoszteron és más hormonok előállítását. A személy öregedésével a DHEA szintje csökken, csakúgy, mint a tesztoszteron szint. Az egyik tanulmány magában foglalta a DHEA -kiegészítőket az idősebb férfiak egy csoportjának. A kutatók azt találták, hogy a kiegészítők kicsi, de szignifikáns pozitív hatást gyakoroltak a test összetételében.

A halakban és a lenmagban található egészséges zsírok fogyasztása elősegítheti a testet az általa előállított DHEA használatában.

A magnézium -kiegészítés elősegítheti a tesztoszteron szintek normál visszatérését, ha a csökkenés oka hiány.

Egy tanulmány a Journal Biological Trace elemkutatásában azt találta, hogy a kiegészítők legalább 1 hónapos szedése minden embernél növelheti a tesztoszteront. A jelentés hozzátette, hogy a testmozgók számára a tesztoszteron szintjének jelentősebb növekedése lenne, mint azok, akik nem aktívak.

Mint magnézium esetén, a cinkhiány hozzájárulhat a tesztoszteron csökkenéséhez. Egy 2007 -es régebbi tanulmány kimutatta, hogy 4 hetes cink -kiegészítés megakadályozhatja a tesztoszteron szint csökkenését az ülő férfiaknál, akik testmozgást végeznek.

Lehet, hogy az étrend révén kijavíthatja mind a magnézium, mind a cinkhiányt. A magnéziumban gazdag ételek között szerepel a teljes kiőrlésű kiőrlésű gabonafélék és a sötét leveles zöldek. A cink a sötét zöldek, a lenmag és a tökmag alkotóeleme is. A

kreatin ismert, a kicsi, de megbízható tesztoszteron növekedéséről. Egy 2006 -os kutatási tanulmány magasabb szintű tesztoszteronszintet talált a főiskolai labdarúgóban, miután legalább 10 hétig kreatin -kiegészítőket szedtek. A kreatin természetesen a lazacban, a tonhalban és a marhahúsban fordul elő.

7. Vizsgálja meg a gyógyszereket

Míg a vényköteles gyógyszerek segíthetnek a különféle egészségi állapotok kezelésében, ezek az alacsony tesztoszteron egyik leggyakoribb oka.

A BMC orvoslás egyik jelentése szerint a sztatinok, amelyek olyan gyógyszerek, amelyek alacsonyabbak a koleszterinszintet, részben működhetnek a tesztoszteron csökkentésével.

Bárki, aki azt gyanítja, hogy az alacsony tesztoszteront az előírt gyógyszerek miatt, ezeket az aggodalmakat orvosuk figyelmére kell hoznia.

8. Kerülje el a kábítószereket és az alkoholfogyasztást

A kábítószerek és az alkohol visszaélése összekapcsolódott az alacsonyabb tesztoszteronnal.

Az Alkoholfogyasztás és az alkoholizmus Nemzeti Intézete szerint az alkoholfogyasztás befolyásolja a férfiak reproduktív egészségében részt vevő mirigyeket és hormonokat.

Ezenkívül az alkohol alacsony tesztoszteronszintet okozhat a testre gyakorolt hatások miatt, ideértve a hormonális reakciókat és a sejtkárosodást.

Tesztoszteron terápia

A Nature Reviews endokrinológiájának jelentése szerint kevés bizonyíték van annak bizonyítására, hogy a tesztoszteron terápia vagy a forgalmazott tesztoszteron-kiegészítők segíthetnek az életkorral kapcsolatos tesztoszteron problémákkal küzdő férfiaknak.

A tesztoszteron terápia azonban akkor hasznos lehet, ha a test önmagában nem tud előállítani a tesztoszteront.

Mivel a tesztoszteron terápia nem mindenki számára alkalmas, a tesztoszteron szint növelésének legjobb módja természetesen.

A tesztoszteron szintje miatt aggódó személyeknek meg kell találniuk orvosát egy tesztoszteron teszthez, hanem az életmódváltozások megvitatására és a tesztoszteron terápia vagy kiegészítés segítésére is segíthetnek.

Takeaway

A tesztoszteron fejlődése a születés előtt kezdődik, és segíti a férfi nemi szervek kialakulását.

A tesztoszteron meghajtja a libidót, a sperma termelését, a testzsír eloszlását, az izomerőt és a vörösvértestek létrehozását a férfiakban. A nők tesztoszteront termelnek a petefészekben és a mellékvesékben, de szignifikánsan alacsonyabb szintet termelnek, mint a férfiak.

Az emberek természetesen növelhetik a tesztoszteront étrend és testmozgás révén, vagy bizonyos esetekben kiegészítés révén.

Ugyanakkor nincs bizonyíték annak bizonyítására, hogy a tesztoszteron terápia növeli a tesztoszteront az egészséges férfiakban.

  • A férfiak egészsége
  • Táplálkozás/étrend
  • Kiegészítő orvoslás/alternatív orvoslás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak és Csak a szakértői tanulmányokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származik. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

  • Tesztoszteron és androgének. (2017, október)